Belgische Herder Club Nederland - Logo

Info BHCN Day 4 Young & OLd 2019

 

BHCN DAY 4 Young & Old.

Keurmeesters Nadija Timmermans-Kadenko

Jongehonden & Veteranendag   21 april 2019
   

 Waar?

Het nieuwe bestuur heeft besloten alsnog een BHCN Day 4 Young &Old te organiseren natuurlijk weer in het Dogcenter te Kerkwijk bij Zaltbommel,
Jan Stuversdreef 4, 5315 www.dogcenter.nl  

  De show is indoor en de hallen zijn lekker verwarmd. Het Fun gedeelte zal buiten plaats vinden.

Voor wie?

Voor alle Jonge Belgische Herders die op die dag de leeftijd van 3 maanden hebben bereikt, maar nog geen 2 jaar oud zijn.  En voor de oudjes die de leeftijd van 8 jaar reeds hebben bereikt. Eigenaren hoeven geen lid van de BHCN te zijn maar we bieden wel de mogelijkheid om dit ter plekke te worden!

Bent u eigenaar van een Belgische herder in die leeftijd, dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze dag! 

Wat gebeurt er op zo’n dag?

Een Belgische Herder kenner van het ras  zal op deze dag de jonge honden keuren. Iedere hond  krijgt een keurverslag.
Wij zijn blij dat we de toezegging van Nadija Timmermans- Kadenko hebben om onze puppy’s, jonge honden en veteranen te komen keuren. 

De honden worden niet gekwalificeerd, dus ze krijgen geen kwalificatie zoals  uitmuntend, zeer goed, goed of matig. Ze krijgen wel een keurverslag.
De eerste 4 honden worden per klasse wel geplaatst. Ook zijn er speciale prijzen voor de hond met de beste expressie, de hond met het beste gangwerk en de leukste combinatie baas/ hond.  
                                   
 funday


Fungames en actie gedeelte.
Voor de vijfde keer zal dit jaar naast het show gebeuren ook een actief programma worden aangeboden. U kunt met uw hondje meedoen aan een spel/leer/test parcours. Denk hierbij aan apporteerspelletjes, speuren en zoeken, hindernissen, rennen naar de baas, trekspelletje met een lap (pakwerk aanleg) en nog veel meer. Alles draait om het samen plezier hebben en tegelijkertijd kunt u leren waarvoor uw pup aanleg heeft en wat hij leuk vindt. Na afloop krijgt u een diplomaatje. Ook zijn er prijsjes voor bijvoorbeeld de snelste hond, de best apporterende en de grappigste hond etc. te verdienen.

Programma indeling
Voordat de keuringen beginnen zal er een korte presentatie worden gegeven over de manier waarop je een hond moet showen


Leeftijd 3-6 en 6-9 maanden:
We beginnen met alle pupjes van 3–6 (Baby Klasse) en van 6-9 maanden (Puppy Klasse) die eerst gekeurd worden, waarna aansluitend de Beste Baby en Beste Pup per variëteit gekozen gaat worden. Na de middag is er voor de puppy’s het fun gedeelte.
Leeftijd 9-18 maanden en 15-24 maanden en honden vanaf 8 jaar.

Vervolgens komt de jeugdklasse 9-18 maanden en de tussenklasse van 15-24 maanden aan de beurt. Zo ook de veteranen. Waarna aansluitend ook de beste Jeugdhond en beste  hond uit de tussenklasse en beste veteraan gekozen wordt. Deze groepen kunnen ‘s morgens meedoen met het fun gedeelte.
U begrijpt dat er een beperkt aantal honden maar aan de fun games kunnen meedoen, dus wie het eerst komt het eerst maalt!!!
 

Waarom meedoen?
Een Jongehondendag is een leuke manier om eens te zien hoe een keuring verloopt en te horen wat een keurmeester vindt van het uiterlijk van uw hond. En dat alles in een gezellige en ontspannen sfeer.

funday2


Al met al, een dag om mee te maken, een dag met vele jonge Belgische Herders  en hun
eigenaren en de mogelijkheid om (opnieuw) kennis te maken met de nestgenoten van uw hond en ervaringen uit te wisselen.
Bezoekers met of zonder hond zijn natuurlijk van harte welkom.

Hoe kunt U meedoen?
Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid en uw hond laten keuren, geeft u zich dan online op via het formulier op de website www.belgischeherder.nl
Voor meer info over inschrijven kunt u terecht bij het secretariaat o.l.v.Peter Rietkerk, tel:079-3517727  of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor alle andere informatie kunt u mailen naar K
ayleigh Stammis Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanwege de kosten die dit evenement met zich meebrengt ( en alle prijsjes) vragen wij een bijdrage voor de exterieur keuring van € 17,50 per hond voor leden en van € 20,00 voor niet leden.
Voor de Fungames € 12,50 voor leden en €15,00 voor niet leden.

Hoe gaat het verder op de dag zelf?

Heeft u zich met uw hond aangemeld voor de keuring dan wordt iedereen vanaf 9.30 verwacht. 
De keuringen beginnen om 10.00 uur.

Bij het secretariaat krijgt u een draagnummer op vertoon van uw bevestigingse-mail.
We beginnen met de exterieur keuring van  de jongste honden. De honden die aan de beurt zijn worden opgeroepen. Volgt u verder de aanwijzingen van de ringmeester op.
Voor alle eigenaren van aanwezige honden geldt dat de honden geënt moeten zijn en dat
u het entingsboekje/dierenpaspoort bij u moet hebben zodat de organisatie daarop,
indien gewenst, kan controleren.

Lunch voor deelnemers en bezoekers:

Het lijkt ons erg gezellig om in de middagpauze met z’n allen te lunchen. De
kosten bedragen. € 8.50 p.p. ( Kopje soep, broodje kroket, melk, thee of koffie
Als u wilt deelnemen kunt u het aantal  melden op het inschrijfformulier en het bedrag tegelijk met het inschrijfgeld betalen. Het is niet toegestaan zelf meegebrachte maaltijden of drinken te nuttigen op deze locatie!
U ontvangt ter plaatse een  Lunchbon.
Aanmelden voor de lunch i.v.m. bestelling graag via inschrijfformulier of vóór 30 maart bij Kayleigh Stammis. Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

DSC 4751
    • Betalingen dienen tegelijk met de inschrijving te gebeuren o.v.v Stamboomnaam hond.
IBAN/SEPA Nummer: NL39RABO0115546529 
BIC Nummer: RABONL2U 

 

Afdrukken E-mailadres

logo raad van beheer

stomach