Belgische Herder Club Nederland - Logo

Mededeling Secretariaat

Beste lezers,

De eerste leesaccounts voor de database zijn inmiddels uitgegeven, en ook de eerste hick ups zijn we tegengekomen. Data die niet is ingevuld e.d. dus ja allemaal dingen die we aan kunnen passen, echter wel gemeld dienen te worden. Echter de eerste fase is daar en we hopen dat allen er mee kunnen werken in de toekomst.

Na de gekte omtrent de FMBB in de maand april met de diverse "nederlandse" resultaten van wereldkampioenen van kennels of leden van onze vereniging volgde de maand mei. Deze maand is standaard een drukte op show terrein. Voor de BHCN geldt dat we na een uitstapje vorig jaar naar de maand mei, we wederom terug gegaan zijn met onze clubmatch naar september (de 16e september om precies te zijn). Echter voor ons zijn de voorbereidingen nu al begonnen. Zo gaan de inschrijvingen open en dienen er veel dingen geregeld te worden. Maar we hebben er zin in en zullen dus ook regelmatig dit event promoten. Hieronder directe link om in te schrijven.

http://www.belgischeherder.nl/inschrijving-clubmatch

Juni is voorbij gevlogen met daarin De Laeken Fun day als hoogtepunt, wederom in Bemmel. Het was een gezellig weerzien die enigzins langzaam op gang kwam omdat we iets minder weer hadden.

Juli is weer bijna voorbij en de vakanties zijn duidelijk begonnen. Vlak voor onze clubmatch vind in augustus de Franse Speciale plaats. Een weerzien van vele bekenden. Wellicht zie ik een van jullie daar.

Als vereniging horen we ook te zorgen dat er enige continuiteit blijft in het opleiden van (ras)keurmeesters. Dat dit niet altijd de grootste prioriteit heeft is waarschijnlijk te danken aan het razende tempo van veranderingen waar wij als rasverenigingen in moeten acteren op het gebied van gezondheid, wetgeving en dergelijke. Echter dit jaar tijdens onze clubmatch zal er tevens een compact examen plaatsvinden. Dit is een examen waarbij keurmeesters die al een aantal hondenrassen van een rasgroep mogen keuren op examen mogen om een extra ras te mogen keuren. Later zullen wij als vereniging ons inzetten om  keurmeesters de mogelijkheid te bieden om een uitgebreid examen te gaan doen.

Vooralsnog hierbij de informatie tot dusverre, en hopelojk zien we jullie massaal op de clubmatch van de BHCN.

Met vriendelijke groet,

Berry Meulenbroeks
Secretaris BHCN

Afdrukken E-mail