Belgische Herder Club Nederland - Logo

  • Nieuws
  • Nomineer een Senior Stamboomhond van de maand

Oproep: Nomineer een Senior Stamboomhond van de maand

Vanaf januari 2023 zetten we in de Raadar en op Facebook iedere maand een ‘senior stamboomhond’ in het zonnetje. Iedere maand is een andere rasgroep aan de beurt om honden uit te nomineren. We starten in januari met jullie Rasgroep 1: Herdershonden. Aan het einde van het jaar kiezen we uit alle maandelijkse winnaars de ‘Senior Stamboomhond van het Jaar’. Met deze verkiezing laten we zien dat onze zorgvuldig gefokte stamboomhonden gezond oud kunnen worden.

Help ons daarbij! Iedereen kan zijn  senior stamboomhond nomineren, als deze voldoet aan de voorwaarden.

Voorwaarden

  • De hond moet een stamboomhond zijn, ingeschreven in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB).
  • De hond heeft geen fokbeperking of limited registration.
  • Er hoeft niet met de hond gefokt te zijn, maar het moet wel een ‘waardig vertegenwoordiger’ zijn van het ras.
  • De hond is minimaal 10 jaar oud, bij grote rassen minimaal 8 jaar oud.
  • We zijn op zoek naar honden ‘met een verhaal’. Dat kan betekenen dat de hond nog heel vitaal is, bijvoorbeeld op hoge leeftijd nog erg actief is (of is geweest) in sport of met andere activiteiten. Hoe leuker en aansprekender het verhaal, des te groter is de kans dat de hond gekozen wordt.

Foto’s
Stuur altijd één of maximaal twee duidelijke digitale foto’s in. Als de hond gekozen wordt, plaatsen we de foto bij het item in de Raadar en op onze Facebook-pagina.

Nomineren
Honden nomineren kan tot de 15e van de maand, voor de rasgroep die dan aan de beurt is. Dus tot 15 januari 2023 voor Rasgroep 1 Herdershonden.
Je kunt je nominatie e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..